Matematik

vektor-Bestemmelse af ligning for plan med tre punkter.

05. februar 2012 af nette277 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Figuren viser en pyramide der er lagt ind i et koordinatsystem. Hjørnepunkterne er A(6,0,0) B(6,6,0) C(0,6,0) D(3,3,8).

a) Bestem en parameterfremstilling for linien gennem B og D.

- Den har jeg bestemt til (x,y,z)=(6,6,0)+t(-3,-3,8)

b) Bestem en ligning for planen der indeholder A, B og D.

-??????????

Har virkelig brug for en hjælpende hånd.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2012 af peter lind

Brug at AB×AD er normalvektor til planen


Svar #2
05. februar 2012 af nette277 (Slettet)

Og så kan jeg bare bruge enten A, B eller D som punkt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2012 af peter lind

ja


Svar #4
05. februar 2012 af nette277 (Slettet)

Ok mange tak :)


Svar #5
05. februar 2012 af nette277 (Slettet)

Jeg er kommet frem til ABD-planens ligning er: 48x-18z-288=0

Har dog lige problemer med det sidste spg.

d) Udregn arealet af trekant ABD.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2012 af mathon

                   T = (1/2) · | AB x AC |


Svar #7
05. februar 2012 af nette277 (Slettet)

Ih tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: vektor-Bestemmelse af ligning for plan med tre punkter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.