Fysik

Beregn bølgelængde og frekvens, har kun længden

05. februar 2012 af SedenUnited (Slettet) - Niveau: C-niveau

Overskriften siger lidt sig selv.

Jeg har et rør, som er lukket i den ene ende. Den er 45 cm lang. "Beregn bølgelængde og frekvens for de to dybeste tone, der har resonans i øret"..

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2012 af bredbjerg16 (Slettet)

hva så heinrich?


Svar #2
05. februar 2012 af SedenUnited (Slettet)

du er nedern bredbjerg :) kan du finde ud af deT? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. februar 2012 af mathon

                         L = (1/4)·λ

                         λ = 4·L = 4·(0,45 m) = 1,80 m

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. februar 2012 af mathon

                       f1 = v / (4L) = (340 m·s-1) / (4·(0,45 m)) = 189 Hz

                       f2 = v / (2L) = (340 m·s-1) / (2·(0,45 m)) = 378 Hz

                                                                                                         ved 20ºC


Skriv et svar til: Beregn bølgelængde og frekvens, har kun længden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.