Matematik

Bestem koordinatsættet til toppunktet for parablen med ligningen...

05. februar 2012 af Logisk (Slettet) - Niveau: A-niveau

y = x2 - 6x - 19 

 

Er der nogen der kan hjælpe ??? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2012 af nielsenHTX

f(x) = x2 - 6x - 19

løs f '(x)=0

indsæt derefter den fundne x-værdi i f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kan også benytte den færdige formel for toppunktets koordinater

(xT , yT) = (-b/(2a) , -d/(4a))


Svar #3
05. februar 2012 af Logisk (Slettet)

er a så x og -b 6x og -d 19 ? 


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til toppunktet for parablen med ligningen...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.