Matematik

Funktioner

06. februar 2012 af Justme92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen, nogen der kan hjælpe mig med den her? :-)

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2012 af PeterValberg

dy/dx = y'  = 2·x·y3

tangenten i P(4,x0) er parallel med l: y = x - 3 hvilket betyder, at hældningskoefficienten
for tangenten også er 1 (i punktet P)

af den oplysning har du, at: y'(4) = 1

det hele indsættes i differentialligningen:

y'  = 2·x·y3
1 = 2·4·y03
1/8 = y03
y0 = (1/8)1/3
y0 = 1/2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
06. februar 2012 af Justme92 (Slettet)

1000 tak :-).


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.