Matematik

Funktioner

06. februar 2012 af x00 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Jeg har lidt problemer med en opgave, håber nogen kan hjælpe! 

Opgaven: 

En funktion f er bestemt ved f(x)=(x-3)2

a) bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1)) 

Mit bud: 

Det er en sammensat funktion, så det er noget med en indre og ydre funktion? 

 

Tangenten til grafen for f i punktet P(a,f(a)) skærer koordinatsystemets akser i punkterne Q og R, når 0≤a<3 

b) bestem koordinatsættene til hvert af punkterne Q og R udtryktt ved a. 

Det oplyses, at arealet af treakanten OQR er givet ved: 

T(a)=1/4*(9-a2)*(a+3),                0≤a<3. 

c) bestem den værdi af a der gøre arealet af trekanten OQR størst mulig. 

Ved ikke hvordan jeg skal gribe opgaven an... 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. februar 2012 af peter lind

a) indre funktion x-3 ydre funktio y2. Du kan også bruge reglen om kvadratet på en 2 leddet  størelse

b) skæringen med akserne får du ved at sætte den ene koordinat = 0

c) find T'(a) og løs ligningen T'(a) = 0


Svar #3
07. februar 2012 af x00 (Slettet)

#2 Hvad er det jeg skal sætte lig 0? 

Jeg vil umiddelbart tro at man skal sige tangentligningen som jeg fandt i opg a lig 0: 

y=-4x+8⇒

0=-4x+8⇔4x=8⇔x=8/4=2 

Men koordinatsæætene skal være udtrykt ved a? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du skal jo så finde ligningen for tangenten til grafen i punktet (a , f(a)).


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.