Matematik

Hvad er sandsyndeligheden for at slå fx 2 ens med 2 terninger? HJÆLP!

07. februar 2012 af Hej15 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej !
Jeg har en opgave som går ud på at finde sandsyndeligheden af at fx slå 2 ens med 2 terninger, men jeg kan ikke rigtig finde ud af den.
Så jeg vil bare spørge om hvordan man laver det? Altså formlen.

Her er de 4 spørgesmål:
1. to ens?
2. 11 "øjne"?
3. 7 "øjne"?
4. et primtal?

Håber i kan hjælpe!! :D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2012 af SuneChr

Vedhæftet

Vedhæftet fil:SP SECC 0702121921.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2012 af PeterValberg

Hvis du kigger på SECC's fine skema over udfaldsrummet ved kast med to terninger
(altså alle de mulige måder to terninger kan "vende" efter et kast), så skal du i hver delopgave
finde antallet af gunstige udfald (dem, der viser det ønskede) og dividere det med antal mulige
udfald (altså de 36 forskellige måder, to terninger kan "vende" på).

Jeg "låner" lige SECC's tabel :-)

 

Den med de to ens er rimelig simpel, for det kan kun være: {1;1} {2;2} {3;3} {4;4} {5;5} {6;6}
altså 6 gunstige udfald, der skal divideres med 36 (mulige udfald):

P = gunstige/mulige = 6/36 = 1/6

På lignende vis tæller du antallet af gunstige i de andre delspørgsmål og dividerer med antal mullige :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
08. marts 2012 af Hej15 (Slettet)

Hej! 

Mange Tak, for hjælpen!!


Skriv et svar til: Hvad er sandsyndeligheden for at slå fx 2 ens med 2 terninger? HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.