Matematik

Figuren viser graferne for funktionerne f (x)= 2x , g(x)=0,5x og h(x)=1,2x .

07. februar 2012 af didodawood (Slettet) - Niveau: A-niveau

Figuren viser graferne for funktionerne f (x)= 2x , g(x)=0,5x og h(x)=1,2x .
Gør rede for hvilken graf, der hører til hvilken funktion.'

har vedhæftet og den er i opgave 4

?

er der nogen der kan forklare mig den?

For har prøvet mig fremm men kunne ikke finde ud af det

Vedhæftet fil: 110524 2stx111_MAT_A.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Skriv i det mindste funktionerne korrekt. Det drejer sig om

f(x) = 2x , g(x) = 0,5x og h(x) = 1,2x

Benyt din viden om eksponentialfunktioner til at afgøre hvilke af disse, der er voksende og aftagende.


Svar #2
07. februar 2012 af didodawood (Slettet)

Ja nååår men dvs 2^x er voksende

men dvs. 0,5^x er aftagende det giver jo ingen mening på den graf A den er jo voksende og ikke aftagende

 

Forstår det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du kan jo se, at to af graferne er voksende, og en af dem er aftagende. Du skal sammenknytte graferne med de rigtige funktionsforskrifter.


Svar #4
07. februar 2012 af didodawood (Slettet)

Nej, kan se alle vokser

A vokser også?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej. A er aftagende.


Svar #6
07. februar 2012 af didodawood (Slettet)

Nåår jo nu kan je godt se det


Brugbart svar (3)

Svar #7
07. februar 2012 af YesMe (Slettet)

f(x) = 2x , g(x) = 0,5x og h(x) = 1,2x

f(1) = 21 = 2 , f(2) = 22 = 4 ... osv, dermed voks

g(1) = 0.51 = 0.5, g(2) = 0.52 = 1/4 .. osv, dermed aft

h(1) = 1.21 = 1.2, h(2) = 1.22 = 1.44 .. osv, dermed voks

k(1) = hej .. osv, dermed farvel.


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. april 2012 af guzbak

A=g(x)
B = f(x)
C = h(x)

 

kan det passe?

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. april 2012 af guzbak

Okay, tak :) kan man godt argumentere for, at man kan kende forskel på de to positive grafer ved at det ene tal er større end det andet, og den derfor stiger hurtigere?

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. november 2012 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet)

Hvordan kan man argumentere for 

 B = f(x)

C = h(x)

 

??


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Man benytter, at en eksponentialfunktion ax med a > 1 vokser hurtigere, jo større a er. Funktionens værdi for x = 1 er jo konstanten a selv, så man kan se, hvilken af de to funktioner, der har den største funktionesværdi for x = 1.


Skriv et svar til: Figuren viser graferne for funktionerne f (x)= 2x , g(x)=0,5x og h(x)=1,2x .

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.