Matematik

Bestem diskriminanten!

08. februar 2012 af denniskarl (Slettet)

En parabel er givet ved ligningen y = 3x2-2x + k

Bestem diskriminanten: ..

-Hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter formlen for diskriminanten d = b2 - 4ac .


Svar #2
08. februar 2012 af denniskarl (Slettet)

Ja, men hvad er k?

y = 3x^2 - 2x + k

d = b^2 - 4ac

d = (-2)^2-4 * 3 * ?

HVor er c?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

k er en konstant, der indgår i opgaven. Diskriminanten bliver derfor udtrykt ved k.

c = k


Svar #4
08. februar 2012 af denniskarl (Slettet)

Hvad er resultatet så, og hvordan er det man skriver det op på?  


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Indsæt polynomiets koefficienter i udtrykket for diskriminanten

d = b2 - 4ac = (-2)2 -4·3·k = 4 -12k


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. februar 2012 af mathon

  gør dig selv en tjeneste
  ved altid at overholde
  omskrivningen:

                         y = 3x 2- 2x + k

                         y = 3x 2+ (-2)x + k      da alle formler er udledt på grundlag af

                         y = ax 2+ bx + c
 

                        
 

 


Skriv et svar til: Bestem diskriminanten!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.