Matematik

Andengradsligning! ?? -.-'

08. februar 2012 af Geeek (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan give mig en løsning på andengradsligningen x^2 - 11x + 24 = 0 ????


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du kan selv beregne rødderne ved først at beregne diskriminanten d = b2 -4ac , som giver et ganske pænt tal her, og så indsætte i rodformlen

x = (-b±√d) / (2a)


Svar #2
08. februar 2012 af Geeek (Slettet)

takker prøver det lig;)


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg prøver at gøre matematik så levende som muligt. Der er ingen grund til at ligge lig :-).


Svar #4
08. februar 2012 af Geeek (Slettet)

giver det så d= -11^2 - 4*1*24 så

d=-217???


Svar #5
08. februar 2012 af Geeek (Slettet)

#3

Det problematisk men samtidig også okay;)


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke korrekt. Diskriminanten er jo d = b2 -4ac = (-11)2 -4·1·24 = 121 -96 = 25 = 52 .


Svar #7
08. februar 2012 af Geeek (Slettet)

hvorfor laver du det om til 5^2?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

 For at gøre det endnu nemmere for dig at beregne √d .


Svar #9
08. februar 2012 af Geeek (Slettet)

#8

Når okay tak :) troede at der var en bestemt matematisk grund haha:)


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Den matematiske begrundelse ligger i, at man skal benytte √d .


Svar #11
08. februar 2012 af Geeek (Slettet)

så x= -3 V x= -8? men ved solve får jeg x= 3 V x= 8


Brugbart svar (1)

Svar #12
08. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du skal jo indsætte ordentligt i rodformlen

x = (-b±√d) / (2a) = (11 ± 5)/2


Svar #13
08. februar 2012 af Geeek (Slettet)

sorry min fejl kom til at skrive -11 istedet for 11 :) 

skal jeg så gøre det samme i den næste opgave:

x^2-3x=28 ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
08. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ja. Det er samme fremgangsmåde. Start med at beregne diskriminanten.


Svar #15
08. februar 2012 af Geeek (Slettet)

Okay mange tak for hjælpen;)


Svar #16
08. februar 2012 af Geeek (Slettet)

men i denne opgave giver d=5 og det kan jeg med lommeregneren ikke renge videre på?


Brugbart svar (0)

Svar #17
08. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

Hvordan får du d = 5 ?


Brugbart svar (0)

Svar #18
08. februar 2012 af YesMe (Slettet)

d = 52

√d = √(52) = 5

dermed

x = (-b±√d) / (2a) = (11 ± 5)/2

Math is simple...


Brugbart svar (0)

Svar #19
08. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#18

Jeg gik ud fra, at det nu drejer sig om ligningen i #13. Den første opgave er jo færdigbehandlet.

(Ja, men at forstå en simpel tekst er tilsyneladende kompliceret).


Brugbart svar (0)

Svar #20
08. februar 2012 af YesMe (Slettet)

#19

Nå .. Jeg læste det ikke ..

x2 - 3x = 28 ⇔ x2 - 3x - 28 = 1x2 - 3x - 28 = 0

d = b2 - 4ac = ......

Now math is even simpler!


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.