Kemi

halveringstid 1. orden

09. februar 2012 af va65 (Slettet)

Rifampicin udskilles efter 1. ordens kinetik med en halveringstid på 3 timer. Beregn hvor lang tid det tager før 90% er udskilt.
 

facit 

k= ln2/t1⁄2 = ln2/3h = 0,23h-1

ln([A]/[A ])=-kt -->( ln([A]/[A ])) / -k= 3h ln(10)/ln(2)= 10 h 

hvor kommer 10 talet fra ????

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2012 af mathon

 

                          [R] = [R]o·(1/2)t/T½

                          [R] = [R]o·(1/2)t/3

                                  0,10 = (1/2)t/3

                          ln(0,10) = ln((1/2))·(t/3)

                          t/3 = ln(0,10) / ln((1/2)) = 3,32193

                          t = 1,10731 time ≈ 1 time 26 sek


Svar #2
09. februar 2012 af va65 (Slettet)

1,26 tim ??? men facit er 10 t  og halveringstid er  3 timer 


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. februar 2012 af mathon

 sorry
 rettelse til #1

                          t/3 = ln(0,10) / ln((1/2)) = 3,32193

                          t = 3·3,32193 = 9,96578 timer = 9 timer 57 sekunder ≈ 10 timer

 

 


Skriv et svar til: halveringstid 1. orden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.