Matematik

Løsning af differentialligning y'= 2*sqrt(y(x))*exp(x), y(x) > 0

10. februar 2012 af ARM (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder med denne matematik opgave og er ikke helt sikker på at den er rigtig. Kan et klogt hoved lige se på om det er rigtigt? 

Opgaveformuleringen er:

Bestem til differentialligningen 

y'= 2*sqrt(y(x))*exp(x), y(x) > 0

den løsning, hvis graf går gennem punktet (0,4)

Min udregning :

y'= 2*sqrt(y(x))*exp(x), y(x) > 0

sqrt(y)*ⅆy=2*(e)^(x)*ⅆx;

int(1/sqrt(y), y) = int(exp(x), x);

2*sqrt(y) = exp(x)+c, `in`(c, real);

sqrt(y) = (exp(x)+c)*(1/2);
y = ((1/2)*exp(x)+(1/2)*c)^2;
4 = ((1/2)*exp(0)+k)^2;


Svar #1
10. februar 2012 af ARM (Slettet)

Her er et billed af min løsning.

Vedhæftet fil:Minløsning.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2012 af mathon

            dy/dx = √(y) · ex    y>0                separer

            (1/√(y)) dy/dx =  ex  

            (1/(2√(y))) dy =  (1/2)exdx

            ∫(1/(2√(y))) dy =  ∫(1/2)exdx

            √(y) = (1/2)ex + k                     gennem (0,4)

            √(4) = (1/2)e0 + k

            2 = (1/2) + k

            k = (3/2)

dvs
            y = ((1/2)ex + (3/2))2

            y = (1/4)·(ex + 3)2

 

          

 

 

 


Svar #3
10. februar 2012 af ARM (Slettet)

Mange tak

Er resultatet ikke det samme som jeg har regnet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvis differentialligningen er

dy/dx = 2·(√y) · ex , y > 0

er der da noget galt et sted. Du har smidt faktoren 2 vær i dine udregninger, og mathon har ikke faktoren 2 med i differentialligningen; men hvis faktoren 2 skal være der, er løsningen ikke korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2012 af mathon

men så skrevet

            (1/√(y)) dy =  exdx

            ∫(1/√(y)) dy =  ∫exdx

            (1/2)∫(1/√(y)) dy =  (1/2)∫exdx

            ∫(1/(2√(y)) dy =  (1/2)∫exdx .........


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er korrekt, Men det starter bare ikke med den differentialligning, som trådstarter indleder opgaven med.


Skriv et svar til: Løsning af differentialligning y'= 2*sqrt(y(x))*exp(x), y(x) > 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.