Fysik

fysik!

12. februar 2012 af Manjajensen (Slettet)

Har lidt svært ved denne opg. 

Mange antenner til radiomodtagning er kvarbølgeantenner, dvs. deres længde er ca. en kvart bølgelængde. 

a) Hvor lang er en kvartbølgeantenne til modtagning af FM-radio (1oo MHz)?

b) Til AM-radio (50 kHz)?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. februar 2012 af peter lind

Brug at bølgelængde*frekvens = hastighed til at finde bølgelængden


Svar #2
12. februar 2012 af Manjajensen (Slettet)

Bølgelængdens formel er den her: 

λ *  f = v

er jeg med så langt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du ved vel bedst selv, om du er med så langt?

Beregn bølgelængden for den pågældende radiofrekvens, og beregn så antennens længde. Du kender frekvens og hastighed.


Svar #4
12. februar 2012 af Manjajensen (Slettet)

Jeg forstår ikke rigtigt hvad jeg skal-.


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Genlæs #3. Bølgelængden er λ = v / f , og antennens længde er så λ/4 .


Svar #6
12. februar 2012 af Manjajensen (Slettet)

så a= 

100/4 = 25 mHz


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvad er det svaret på? Regn først bølgelængden som λ = v / f . Her er f = 100MHz . Og du kender også v. Radiobølger er en form for elektromagnetisk stråling.


Svar #8
12. februar 2012 af Manjajensen (Slettet)

λ = 4/100 = 0,04 mHz


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. februar 2012 af peter lind

Hvor får du det 4 tal fra ? Enhed for længder er ikke mHz


Skriv et svar til: fysik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.