Matematik

HJÆÆÆÆÆÆLP TIL MATEMATIK!!!!!!!!!!!! :'(

14. februar 2012 af ElenaW (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen. Jeg har nogle matematik opgaver, som jeg bare ikke kan finde ud af! Jeg ville blive rigtig glad for hvis nogen af jer søde mennesker ville hjælpe mig med dem! :-)

 

Opgave 1:
Forkort brøken
  x2 + 2x
________
  4x + 8

 

Opgave 2:
Reducér

  8a3 * b * a-1
_______________
       (2b)2

 

Opgave 3:
Omskriv 4x2 - 12x + 9 til formen (ax + b)2

 

Opgave 4:
Bestem rødderne i andengradspolynomiet

f(x) = x2 - x - 2
og faktorisér polynomiet.

 

Opgave 5:
En parabel er bestemt ved ligningen
y = x2 - x - 2
Bestem toppunktet for parablen, og skitsér parablen.

 

Opgave 6:
Grafen for en funktion f(x) er en parabel, som skærer akserne i punkterne P(2,0), Q(8,0) og R(0,4)

Bestem en forskrift for f(x)

 

Opgave 7:
En trekants areal er bestemt ved dens højde og dens grundlinje, og en cirkels areal er bestemt ved dens radius. En trekant og en cirkel skal have samme areal.

a) Indfør passende variable, og opstil et udtryk, som beskriver denne sammenhæng.
b) Udtryk radius i cirklen ved trekantens højde og grundlinje.

 

Opgave 8:
Arbejdsprocesser udføres ofte mere effektivt, efterhånden som udøveren af arbejdet får større erfaring. I en model for arbejdsprocessers effektivitet gælder, at effektiviteten f(t), som funktion af tiden t (uger) udøveren har været beskæftiget med arbejdet, er givet ved

f(t) = 1,00 - 0,60 * 0,9t   hvor   t er størrer end 0

a) Hvor længe skal udøveren have været beskæftiget med arbejdet, før effektiviteten er 0,95?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. februar 2012 af anonym000

Jeg kan nogle af opgaverne... 
er det ikke c-nivaeu..?

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. februar 2012 af anonym000

opg. 3 

er 2x-3

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Svaret til Opg 3 er (2x -3)2

Opg 1: Faktoriser tæller og nævner og forkort.

Opg 2: Benyt potensregneregler til at reducere brøken.

Opg 4: Beregn diskriminanten og dernæst rødderne r1 og r2, og opskriv så faktoriseringen f(x) = a(x-r1)(x-r2)

Opg 5: Benyt formlen for parabelens toppunkt (xT , yT) = (-b/(2a) , -d/(4a))

Opg 6: Benyt, at man kender rødderne r1 og r2 i forskriften, hvorfor forskriften har formen f(x) = a(x-r1)(x-r2) ; benyt det sidste punkt til at bestemme a.


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. februar 2012 af Visaen (Slettet)

Opgave 2 er:

 

over brøkstregen: x(x+2)

under brøkstregen: 4(x+2)

 

derefter er brøken x/4

:-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er nu Opg 1, du har behandlet der.


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. februar 2012 af anonym000

#5

UPS..

Så forkert 
 

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Bemærkningen i #5 var henvendt til svaret i #4, ikke i #2; min fejl der.


Brugbart svar (1)

Svar #8
14. februar 2012 af anonym000

hm.... okay.

- - -

...............


Svar #9
17. februar 2012 af ElenaW (Slettet)

Tak for hjælpen søde mennesker :-) er der andre i kan finde ud af?


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆÆÆLP TIL MATEMATIK!!!!!!!!!!!! :'(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.