Matematik

Afledede funktioner

15. februar 2012 af Glans (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens , jeg skal diffentere to opgaver uden brug af cas, men når jeg tjekker det på lommeregner, så giver det ikke det samme som jeg har differenteret til.

Find, uden brug af cas, den afledede af nedensta°ende funktio- ner

 

 

f4 (x)=1/2⋅e^−6x har jeg regnet til at give f¨'(x) = e−6x/2  og lommeregneren siger -12e¨^-3x


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Drejer det sig om funktionen

f(x) = (1/2)·e-6x   ?

Her fås

f'(x) = (1/2)·(-6)·e-6x = -3·e-6x


Svar #2
15. februar 2012 af Glans (Slettet)

ah, super tak. Kan godt se nu.

 

En anden opgave jeg er i tvivl om. funktionen hedder

g(x)=3√x*3√x/x

=3x^0,5*3x^0,5/x= 3*0,5x*3*0,5/x= 1,5x*1,5x/x=2,5


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. februar 2012 af AskTheAfghan

#2

Du er nødt til at sætte parenteser på, ligesom Andersen11 i #1 gjorde.


Svar #4
15. februar 2012 af Glans (Slettet)

hvor skal jeg sætte parentes?  Kan du fortælle mig om jeg har gjort det rigtigt.


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Funktionen, som du har skrevet den, er

f(x) = 3√x ·3√x / x = 9

Det er jo nok ikke det, der er ment med funktionen.

Er et eller flere af rodtegnene faktisk en kubikrod  3√x    ?

Skriv funktionens udtryk klart.


Svar #6
15. februar 2012 af Glans (Slettet)

Ja, det er en kubikrod i begge funktioner. 3√x*3√x/x

Det er sådan funktionerne ser ud.


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så er funktionen jo

f(x) = x1/3 · x1/3 / x = x-1/3

Benyt den velkendte formel (xn)' = n·xn-1 .


Skriv et svar til: Afledede funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.