Matematik

Lineære funktioner - ax+b

15. februar 2012 af ScaryAfghan (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg sidder med et spørgsmål hvor jeg siddder fast...

y=5x+2

viser sammenhængen mellem to variable x og y.

find ud af hvad der skal stå efter sidste lighedstegn.

når   x=t     er      y= ???

t er et tal vi ikke har fået endnu... og lad være med at skrive svaret, vil gerne have det lidt uddybet så jeg kan gøre det igen uden hjælp....

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2012 af volcom1

Du skal ikke tænke over hvad t er, men regne med et som om det var et tal. Største delen af matematik er at regne med bogstaver fx:

a+a = 2a

2x*3= 6x

På samme måde skal du regne med din ligning


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt   t   i stedet for   x    i forskriften.


Svar #3
15. februar 2012 af ScaryAfghan (Slettet)

nej har problemer med det sidste lighedstegn... jeg forstår ikke hvordan jeg skal finde ud af hvad der skal stå....


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. februar 2012 af volcom1

Jeg ved ikke helt hvad du mener med sidste lighedstegn, men som #2 skriver, så skal man, når man har en ligning, indsætte sin værdi i stedet for x og dermed beregne y.

hvis x=2 så er y= 5*2+2

Du har så x=t og skal derfor indsætte t i ligningen


Skriv et svar til: Lineære funktioner - ax+b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.