Matematik

Cirkeldiagram

15. februar 2012 af 787 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej 

vil hjælp mig at lave en cirkeldiagram ?!

 

I løbet af hele festivalperioden i 2009 blev der på Rodskilde festival indsamlet 1538 ton affald.

Den samlede affaldsmængde var fordelt med 54 ton før , 594 ton under og 890 ton efter festivalen.

 

Vis fordelingen af affaldsmængden i et cirkeldiagram. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. februar 2012 af 123434 (Slettet)

0#

En cirkel=360*

1538tons =360*

1*=4,27

54tons=54t:4,27=ca 13*

594tons=594t:4,27=ca139*

890tons=890tons:4,27=ca 208*

 


Brugbart svar (3)

Svar #2
15. februar 2012 af HenrikKrog (Slettet)

Hej

Det kan næmmest laves i bl.a. excel, men du kan også regne dig frem til den centervinkel du skal afsætte for den eneklte affaldsmængde i virkeldiagrammet.

Find hvor mange procent af den samlede affaldsmængde de henholdsvis 54 t, 594 t, og 890 svarer til og gang med 3,6 for at få gradetallet.

Eks. for de 54 ton

54/(54+594+890)*100*3.6 = 12,64 grader

Denne måde følges også til de andre udregninger.

 

Med venlig hilsen

Henrik

http://gymnoter.dk/

 


Svar #3
15. februar 2012 af 787 (Slettet)

tak for hjælpen

 


Skriv et svar til: Cirkeldiagram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.