Matematik

Bestem centrum og radius for cirklen

16. februar 2012 af eygnapuuh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp!!! fortår ikke hvordan jeg skal regne det her, med -27 ??

En cirkel er givet ved ligningen x2-12x + y2 + 2y -27 = 0.

Bestem centrum og radius for cirklen

Hvad skal jeg gøre ? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2012 af AskTheAfghan

(x - a)2 + (y - b)2 = r2       , (a,b) er cirklens centrum.

Du skal sætte cirklens ligning på plads "baglæns"...

x2 - 12x + y2 + 2y -27 = 0   ⇔

(x - 6)2 - 36 + y2 + 2y - 27 = 0    (you'r turn).


Svar #2
16. februar 2012 af eygnapuuh (Slettet)

hvorfra for du 36 ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. februar 2012 af AskTheAfghan

For  (x - 6)2  = x2 - 12x + 36. Vi skal ikke bruge + 36, derfor skal vi trække den med 36 (efter) ved siden af.


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. februar 2012 af mathon

alment

    cirklen
                     x2 + y2 + 2dx + 2ey + f = 0

    har
                   centrum i (-d,-e)

                   radius  r = √(d2+e2- f)


Skriv et svar til: Bestem centrum og radius for cirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.