Matematik

Ligning

16. februar 2012 af mosdeh (Slettet)

b) –x-2(5-x)= 5+2x – 4 ⇔

-x -10 - 2x = 5 + 2x – 4 ⇔

-x – 10 – 2x – 2x = 5 – 4 ⇔

-x  = 1 + 10 ⇔

x = 11 / -1 = - 11

Er det rigtigt.. synes den er meget svært. er usikker med denne opgave.. håber får lidt hjælp.


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du kan altid gøre prøve ved at indsætte din løsning i den oprindelige ligning.

Din løsning er korrekt, men mellemregningerne er forkerte.

Du ganger -2(5-x) forkert ud, men laver så en fejl ved reduktionen af x-leddene på venstre side, der tilfældigvis ophæver den første fejl.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. februar 2012 af 123434 (Slettet)

0#

-2*-x=2x

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, netop.


Svar #4
16. februar 2012 af mosdeh (Slettet)

Jeg forstår ikke helt, hvor fejlen er.. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er forklaret i #1:

-2(5-x) = -10 +2x ,

hvor du får det til -10 -2x . Linien efter flytter du 2x over på venstre side, og får så på mystisk vis -2x -2x til at blive 0.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.