Fysik

Fysikopgave om tryk

17. februar 2012 af TheLeresa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave:

Den lyder følgdende:

Fire ens 30 cm høje cylinderglas er fyldt med hver sin væske, nemlig vand, glycerol, sprit og mættet saltvandsopløsning.

a) slå væskernes densiteter op.

b) hvor højt et tryk kan forventes at måle i bunden af hvert glas.

 

Densiteterne i opgave a har jeg slået op. Men det er opgave b som jeg ikke rigtig kan finde ud af... Er der nogle der vil vise mig et eksempel for opgave b :-)

 

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2012 af peter lind

Tryk er kraft pr. arealenhed. I dette tilfælde er kraften tyngdekraften fra den overliggende væske. Masssen af dette er ρ*V = ρ*A*h hvor A er arealet af bunden og h er højden. Dertil skal så lægges atmosfærens try med mindre der underforstås noget andet.


Svar #2
18. februar 2012 af TheLeresa (Slettet)

tak for hjælpen :-) men hvor finder jeg arealet ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. februar 2012 af peter lind

Det går ud når du beregner trykket. Husk at tryk er kraft pr. arealenhed


Svar #4
18. februar 2012 af TheLeresa (Slettet)

Okay så jeg anvender at p = F / a men jeg mangler jo stadig a?


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. februar 2012 af peter lind

F er jo proportional med arealet, så det går ud


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. februar 2012 af mathon

                                       p = h·ρ·g + po

                                       p = (0,030 m) · (9,80665 N/kg) · ρ + 101325 Pa


Svar #7
18. februar 2012 af TheLeresa (Slettet)

undskyld men jeg forstår det ikke, jeg ved ik hvor du får trykket fra :S


Svar #8
18. februar 2012 af TheLeresa (Slettet)

#6 det var også den formel jeg har brugt for at beregne :-) nu er jeg ikke så meget mere i tvivl .. TAK :-)


Svar #9
18. februar 2012 af TheLeresa (Slettet)

#1

skal jeg også finde massen ? m = rho * v

 

fx. for vand bliver svaret vel bare 101325,295 (Enhed??))


Brugbart svar (1)

Svar #10
18. februar 2012 af mathon

           pvand = (0,030 m) · (9,80665 N/kg) · (1000 kg/m3) + 101325 Pa = 101619,20 Pa = 101,61920 kPa

                                                    


Svar #11
18. februar 2012 af TheLeresa (Slettet)

mange tak for hjælpen :_)


Skriv et svar til: Fysikopgave om tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.