Fysik

Bestem accelerationen

18. februar 2012 af sandrella (Slettet)

En sandsæk tabes fra en ballon som hænger stille i højden H=300 m over jorden

Afstanden mellem sandsækken og jorden efter 5 sek er 125 m

Den tid det tager for sækken at ramme jorden er 8 sek.

Den hastighed sækken har når den rammer jorden er -70,7 m/s

Sandsækken lander i en busk og bliver bremset med konstant acceleration ab over en afstand på s=50
cm. Bestem ab og angiv om accelerationen under opbremsning er positiv eller negativ.

Jeg har formlen x(t') = x0 + v0 * t'+ 1/2 * a * t'2

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2012 af peter lind

Jeg går ud fra at det er det sidste spørgsmål, du er usikker om. Brug ab*s = ½Δv2


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2012 af Ladebo (Slettet)

Vil det sige, at ab= 0,5*deltaV^2/s = 0,5*(-70,7m/s)^2/0,5m = 4998,49 m/s^-2?

Er det ikke en meget stor acceleration?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2012 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2012 af Ladebo (Slettet)

Super tak for det :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2012 af stskru (Slettet)

jeg sidder også lige med den opgave.... men er nu blevet i tvivl om jeg har regnet rigtigt i opg a hvordan er du kommet frem til 125m...

jeg har brugt formlen afstand=0.5*g*t^2 og det giver kun 123...er det forkert


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2012 af peter lind

I den formel ses der bort fra gnidning, så den gælder altså ikke eksakt


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. februar 2012 af stskru (Slettet)

okay må jeg så spørge hvad for en formel jeg så skal bruge


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. februar 2012 af peter lind

Der spørges jo ikke om noget i den forbindelse, så du skal slet ikke bruge nogen formel


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. februar 2012 af stskru (Slettet)

hmm ok tak jeg kigger på det


Skriv et svar til: Bestem accelerationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.