Studievejledning

Fortrudt valg efter grundforløbet?

20. februar 2012 af NathanDrake (Slettet)

Hej, jeg har længe gået og tænkt på dette. Lige nu går jeg i 1.g på STX med et naturvidenskabeligt forløb. I grundforløbet troede jeg at det var det rette valg for mig. Men jeg fandt først ud af at det ikke var det jeg ville have efter grundforløbet. Er der mulighed for at jeg kan tage 1.g om igen med en anden studieretning eller skifte til et andet gymnasium som f.eks. HTX? 
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. februar 2012 af MajaKoll (Slettet)

Hejsa :-) 

Jeg står i nøjagtig samme situation som dig! Jeg går også i 1.g, og valgte en naturvidenskabelig studieretning, men føler at matematikken (på A), er alt for svær. Jeg kan ikke se mig selv 2½ år mere, på det niveau. Derfor er jeg begyndt at undersøge tingene, og overvejede også muligheden om at tage 1.g om, men har nu fundet ud af at HF, ville være en suveræn løsning. Det er også en gymnasial uddannelse, bare 2-årigt i stedet for 3-årigt, og giver adgang til alle videregående uddannelser. 

Overvej om det kunne være en mulighed :-) 

Held og lykke med det hele! 


Brugbart svar (2)

Svar #2
01. marts 2012 af Avnborg (Slettet)

Prøv at snakke med din skole om det :)
Vi har mange der er skiftet rundt efter grundforløbet er slut, fordi skolen er interesseret i at så mange som muligt gennemfører :)
F.eks. fik vi en ny elev ind i klassen sidst i februar i 1.g, og en efter sommerferien mellem 1.g og 2.g :)
Ellers vil din skole sikkert også kunne guide dig til, om det er bedst at tage 1.g om, starte på HF eller noget helt tredje :)


Skriv et svar til: Fortrudt valg efter grundforløbet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.