Matematik

beregning af ln tjek udregning

22. februar 2012 af natasjah (Slettet)

Hej 

 

7^x  * 9^x = 2 

x*ln7 * x*ln 9 = Ln2 

x * ln 7 * x * ln 9 / ln2 

 

= 6,16 

 

hva gøre j forkert 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2012 af mathon

 

                        7x  · 9x = 2

                        (7·9)x = 2

                        63x = 2

                        ln(63)·x = ln(2)

                        x = ln(2) / ln(63)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2012 af peter lind

anden linje x*ln(7) + x*ln(9) = ln(2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2012 af NejTilSvampe

7^x * 9^x = 2 

(7*9)^x = 2 

ln( 7*9 ) *x = ln( 2 )

Alternativt:

7^x * 9^x = 2 

ln(7^x * 9^x) = ln( 2 )

x(ln( 7 ) + ln( 9 )) = ln( 2 )

 


Svar #4
22. februar 2012 af natasjah (Slettet)

tak til jer allesammen.  kan godt se det j gøre forkeret


Skriv et svar til: beregning af ln tjek udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.