Fysik

Lyd: resonansfrekvens

26. februar 2012 af o0MBA0o (Slettet) - Niveau: C-niveau

en der kan hjælpe med den her ?

Beregn den laveste resonansfrekvens for et åbent rør med effektiv længde på 1.20 m


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2012 af mathon

          åbent rør
                  med laveste resonansfrekvens         
dvs
                  med ét knudepunkt midt i røret

                                        (1/2)·λ = L

                                         λ = 2L = 2·(1,20 m) = 2,4 m

med en lydhastighed på 340 m/s
fås
                                         fminresonans = v/λ = (340 m/s) / (2,4 m) = 141,667 Hz
                


Skriv et svar til: Lyd: resonansfrekvens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.