Matematik

Funktion

26. februar 2012 af zaidihassan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg håber virkelig at nogen kan hjælpe her..

Funktionen er givet ved; f(x)=x^2+2

Bestem de værdier af x, der giver funktionsværdierne 2, 3 og 6.

Jeg kan slet ikke finde ud af hvordan man løser dette.. Pleease hjælp..

 

.... Jeg leder ikke "kun" efter løsningen, men også fremgangsmåden og forklaring på, hvordan opgaven løses så jeg ved det til næste gang jeg støder på en lignende opgave.

 

På forhånd tak!

 

Camilla


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2012 af mathon

                          f(x) = 2 = x2+2

                                   2 = x2+2
                                   x = 0

                          f(x) = 3 = x2+2

                                   3 = x2+2
                                   1 = x2
                                    x = ±1

                          f(x) = 6 = x2+2

                                   6 = x2+2
                                   4 = x2
                                   x = ±2


                                  

                                  


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.