Matematik

Bestemmelse af koordinatsæt i rummet

26. februar 2012 af MiniSamuelsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opg.

I et koordinatsystem er der indtegnet et rektangulært skråplan ABCD og en lodret mast FT. Masten er forankret i skråplanet med 4 wirer. En af disse wirer er fastgjort i punktet S, og er parallel med vektoren

r = (-5, 5, -19)

A=(10, -10, 0) , B=10, 10, 0) , C=(-10, 10, 4 ) , D=(-10, -10, 4) , F=(0, 0, 2) og T=(0, 0, 22)

1) Bestem en parameterfremstilling for linjen gennem T og S, og bestem en ligning for den plan, som skråplanet ligger i.

2) Bestem koordinatsættet til S, og bestem længden af wiren TS.

Jeg har fundet parameterfremstilling (x,y,z)=(0,0,22) +t*(-5,5,-19)

 

Hvordan bestemmer jeg koordinatsættet til S?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Hvis du har bestemt en ligning for planen ABCD, kan du vide hvad S-punkt er ved at finde skæringspunktet mellem linie og plan ..  Længden af wiren TS bestemmer du først vektoren af TS (der er paralelle med vektoren r), og finde dens afstand, |TS| = |ST|

Går ud fra, at du mener denne opgave på side 5.


Skriv et svar til: Bestemmelse af koordinatsæt i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.