Matematik

Vandtemperatur - opgave 520 Mat AB2

27. februar 2012 af Larsan (Slettet) - Niveau: A-niveau

1 kg vand har ved en temperatur på to C (hvor O≤t≤30) et rumfang på
V=999,87-0,06426t+0,0085043t^2-0,0000679^3 cm^3.
Ved hvilken temperatur har van den største massefylde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Massefylden er

ρ(t) = m / V(t)

Find maksimum for funktionen ρ(t) i det angivne interval, eller find minimum for funktionen V(t) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2012 af SuneChr

Løs ligningen  dV/dt = 0   Mindste volumen giver størst massefylde. Massen er her konstant.

# 0   Du mangler et t, som (sandsynligvis) skal i tredje potens.


Svar #3
27. februar 2012 af Larsan (Slettet)

nogen der har den lavet i et dokument?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Kan du finde ud af diff. ligninger?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der er jo ikke tale om at løse differentialligninger, men om at finde minimum for en funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. februar 2012 af YesMe (Slettet)

#5

OK. Så, hvordan man kan finde minimum for ens funktion uden at anvende de metoder man bruger til diff ligninger? Er dV/dt = 0, heller ikke en diff ligning?


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. februar 2012 af SuneChr

# 6         dV/dt  er blot en anden notation for differentialkvotienten  V ´(t)

Differentiér V(t) som står i # 0 . og find t  for  V ´(t) = 0


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er ikke en differentialligning, men en betingelse for lokalt ekstremum.

Det drejer sig ikke om at bestemme en funktion V , hvis afledede dV/dt overalt er lig med 0, men om at finde den eller de enkelte værdier af t, hvor den kendte funktion V har dV/dt = 0 .


Skriv et svar til: Vandtemperatur - opgave 520 Mat AB2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.