Matematik

Enkelt/lodretlogaritmisk koordinatsystem? Hvad pokker er det?

28. februar 2012 af chkr11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej der ude.

Jeg sidder midt i en emneopgave som omhandler enkelt/lodretlogaritmisk koordinatsystem. Er der nogen der kan svare på:

1. Hvordan er et enkeltlogaritmaisk koordinatsystem er opbygget?

2. Hvordan bestemmer man forskriften for en eksponantielfunktion når to punkter på dens graf er kendt?

3. Hvad får man hvis man tegner grafer  for eksponentielle funktioner i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem?

4. Og hvilke regneregler gælder der for In(x)?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2012 af mathon

1. Hvordan er et enkeltlogaritmaisk koordinatsystem er opbygget?

              den vandrette akse er ækvidistant
              den lodrette er dekadisk inddelt

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. februar 2012 af mathon

2. Hvordan bestemmer man forskriften for en eksponantielfunktion når to punkter på dens graf er kendt?


                                           y = b·ax

                                           Y = A·x + B

hvoraf                                          
                                           Y2 = A
·x2 + B
                                           Y1 = A·x1 + B                              som ved subtraktion giver

                                           Y2 - Y1 = A(x2-x1)

                                           A = (Y2-Y1) / (x2-x1)

                                           a = 10A

                                           b = 10B
                              
                                          
                                  
 


Skriv et svar til: Enkelt/lodretlogaritmisk koordinatsystem? Hvad pokker er det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.