Matematik

En kugle i en kegle (Matematik A)

28. februar 2012 af Anderzen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har MEGET svært ved denne opgave, og håbede på lidt hjælp herinde fra :)

 

I en kegle er indlagt en kugle, således at kuglen rører keglens grundflade og krumme overflade.
Keglens højde er 12 cmog radius i grundfladen er 5 cm

a)Bestem kuglens diameter

b) keglen fremstilles af tynd plade. Bestem overfladearealet og vinklen i cirkeludsnittet, der ligger til grund for udfoldningen af keglen.

Håber der er nogen derude som kan hjælpe! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Kuglens radius beregnes som radius i den indskrevne cirkel i en ligebenet trekant, hvis højde er keglens højde h = 12cm, og hvis halve grundlinie er keglens grundfladeradius 5cm.

Da trekantens tre sider har længderne 10cm, 13cm og 13cm , er radius i den indskrevne cirkel da

r = √( (s-a)(s-b)(s-c)/s ) = √( 8·5·5/18) = (10/3) cm


Svar #2
28. februar 2012 af Anderzen (Slettet)

hvor får du 8 fra? √( 8·5·5/18) ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

I den formel er s = (a+b+c)/2 , trekantens halve omkreds.

Da a = 10, b = 13, c = 13, er s = 36/2 = 18, s-a = 8, og s-b = s-c = 5.


Svar #4
28. februar 2012 af Anderzen (Slettet)

Ah, nu ser jeg! 
Tak for hjælpen! :)

 


Skriv et svar til: En kugle i en kegle (Matematik A)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.