Matematik

Funktioner

28. februar 2012 af Onleene95 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hej.

Undersøg om der er tale om ligefrem eller omvendt proportionalitet
A)
x     30      10     -4     15
y     2/3      2      -5     4/3
 

Ved ikke helt hvordan jeg kan undersøge det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2012 af peter lind

Anyag henholdsvis proportional og omvendt proportional. Bestem konstanten ud fra hver af disse antagelser og se derefter om det passer med resten. Alternativ: brug regressionsanalyse


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2012 af nielsenHTX

hvis det er ligefremproportionalitet så er y=k*x hvis det er omvendtproportionalitet så er y=k/x


Svar #3
28. februar 2012 af Onleene95 (Slettet)

Jeg fortår ikke helt, desværre. Måske hvis en viste mig med de tal far x og y, om den er ligefrem eller omvendt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2012 af nielsenHTX

#3 bruges første del af #1

2=k/10⇔k=20

tjek så om det passer for de andre punkter at y=20/x

 


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.