Matematik

Ingen kan løse den

29. februar 2012 af MatildeB94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

To biler sælges for hver 99999 kr.
Den første giver en fortjeneste på 10%, mens den anden giver et tab på 10%.
Har vi nu overskud eller underskud på de to handeler betragtet under et? Hvor stor er over/underskudet?


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. februar 2012 af nielsenHTX

så er det jo heldigt vi har dig...


Svar #2
29. februar 2012 af MatildeB94 (Slettet)

Jeg kan ikke løse den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. februar 2012 af Jegvedingenting

Hvis ingen kan løse opgaven, behøver du ikke løse den, og hvis du gør, får du heller ikke fejl, da ingen som sagt kan løse den og dermed hellere ikke afgøre om den er rigtig eller ej.

- bare en spøg til side :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. februar 2012 af xXjaneXx (Slettet)

Du ska først regne ud hvad de 10 % af 99999 kr. er. Derefter kan du første pluse 10 % til, hvorefter du trækker 10 % fra. Dette kræver at vi regner med at hver bil koster det samme. Derved er der ikke et over eller underskud. Det vil jeg i alt fald mene, tror opgaven snyder en lidt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Husk, at fortjeneste og tab beregnes af den oprindelige pris (købsprisen). Benyt dette til at regne tilbage til de to købspriser.


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er ikke korrekt. Se #5.


Svar #7
29. februar 2012 af MatildeB94 (Slettet)

#4 TAK


Svar #8
29. februar 2012 af MatildeB94 (Slettet)

#5 Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Samlet købspris: 99999/0,90 + 99999/1,10 = 99999·(1/0,90 + 1/1,10) = 99999·2/0,99

Samlet salgspris: 99999 + 99999 = 99999·2

Fortjeneste: 99999·2 - 99999·2/0,99 = 99999·2·(1 - 1/0,99) = -99999·2·0,01/0,99 = -2020,18kr

Der er altså tale om et tab (underskud) ved den samlede handel på 2020,18kr .


Svar #10
29. februar 2012 af MatildeB94 (Slettet)

Kan den oprindelige pris determineres ved en isolering a "n" i nedenstående sammenhæng?

 

(1.1 · n) : 100 = 99.999 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

De to biler har forskellig oprindelig pris. Den enes pris er 99999/0,90 , den andens pris er 99999/1,10 , som det fremgår af #9.

Bilen, der sælges med 10% fortjeneste, har en oprindeligpris på p, så det fremgår, at

p + p·10/100 = p·1,10 = 99999 , hvoraf p = 99999/1,10 = 90908,18 kr .

Bilen, der sælges med 10% tab, har en oprindelig pris på q, så det fremgår, at

q - q·10/100 = q·0,90 = 99999 , hvoraf q = 99999/0,90 = 111110,00 kr .


Skriv et svar til: Ingen kan løse den

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.