Matematik

Hvordan finder jeg f'(5) og f'(1)?

01. marts 2012 af mmmille (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen lyder: R'(x) = 12x^2 – 192x + 560

 

Jeg skal finde ud af hvad tangentens hældning er, når x = 1 og når x = 5.

Så troede jeg, at jeg bare skulle sætte 1 og 5 ind i den differentierede funktion, altså:

R'(1) = 12*1^2 - 192*1 + 560

R'(5) = 12*5^2 - 192*5 + 560

men det passer ikke med, at jeg skal få R'(1) = 380 og R'(5) = -100

Nogen der kan hjælpe?

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2012 af SuneChr

Jo, det er rigtigt nok, hvis R' (x) = 12x2 - 192x + 560 .

Du er sikker på, det ikke skal være R(x) der står i # 0?


Svar #2
01. marts 2012 af mmmille (Slettet)

Altså jeg har fundet et ekstrema i punktet 3,84. Men så for at finde ud af, om det er en minimum eller maksimum, ville jeg undersøge monotoniforholdene ved siden af punktet.

Så jeg skal finde ud af, om funktionen er stigende eller faldende, når man går 1 og 5 hen på x-aksen.

Hvis du forstår...


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. marts 2012 af SuneChr

2.gradsligningen har løsningerne, dvs  R ' (x) = 0  for  x =  3,8367  eller  x =  12,1633

R ' (x)  > 0  for x > 12,1633  eller   x < 3,8367

R ' (x) < 0  for      3,8367 < x < 12,1633


Svar #4
01. marts 2012 af mmmille (Slettet)

Forstår det ikke rigtigt. Ved du hvad man skal skrive for at for tangenternes hældning når man går 1 og 5 hen på x-aksen?


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. marts 2012 af SuneChr

# 4  Har du læst # 3 ?  Det burde stå klart her.

 

         x =   ...............1...............3,8367...............5.....................12,1633..................

R ' (x)  =         +       +        +         0           -        -          -                 0            +

 

 


Svar #6
01. marts 2012 af mmmille (Slettet)

Bliver bare forvirret...

Kan du evt sille en formel op, hvor mange kan regne det? Altså hvordan man kommer frem til lige præcis 380 og -100?

Undskyld jeg er så besværgelig og tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg f'(5) og f'(1)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.