Matematik
Regning med vektorer
07. august 2005 af
Gøgleren (Slettet)
Vi skal til at have om vektorer i matematik her efter ferien og så vil jeg gerne være lidt på forkant med situationen, så er der en som vil være rare at hjælpe mig med at bevise at hvis u,v,w er vektorer i et vektorrum (hvad det så end er) V og r er et reelt tal, så er
-v er den eneste vektor y der opfylder lignignen v+y=0,
u+u=u+w hvis og kun hvis v=w,
(-r)v=r(-v)=-(rv).
Jeg kan godt se at det er ret oplagt at det er sådan, men jeg vil gerne have et ordentligt bevis for det, så håber på lidt hjælp.
-v er den eneste vektor y der opfylder lignignen v+y=0,
u+u=u+w hvis og kun hvis v=w,
(-r)v=r(-v)=-(rv).
Jeg kan godt se at det er ret oplagt at det er sådan, men jeg vil gerne have et ordentligt bevis for det, så håber på lidt hjælp.
Svar #1
07. august 2005 af Gøgleren (Slettet)
Hovsa ... udtryk nr. 2 skal være
u+v=u+w hvis og kun hvis v=w.
u+v=u+w hvis og kun hvis v=w.
Skriv et svar til: Regning med vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
