Matematik

Hjælp til omvente funktioner?

01. marts 2012 af julemandenerglad (Slettet)

Hej :)

 

Vil i hjælp mig med at udregne disse her dvs. bestemme den omvendte funktion til disse følgende funktioner:

 

                                    
                    f3(x) = x  - 8 x + 16

                     f2(x) = kvadratrod af (x + 4)

 

- Jeg har lidt svært ved at forstå hvordan man gør det så en god forklaring på hvad & hvordan i gør vil være meget velkommen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man finder den omvendte funktion til y = f(x) ved at isolere y som funktion af x.

Står der virkelig

      f3(x) = x  - 8 x + 16  ?

Du mener så

      f2(x) = √(x+4)

Benyt Ω-boksen til at indsætte relevante matematiske symboler.

Med funktionen

      y = f2(x) = √(x+4)

isolerer man x som funktion af y for at finde den omvendte funktion: x = y2 -4 , y ≥ 0 . Den omvendte funktion er så

      f2-1(x) = x2 -4 , x ≥ 0


Svar #2
01. marts 2012 af julemandenerglad (Slettet)

#1

 

Godt forklaret!

 

Jeg mente f3(x) = x  - 8 x + 16 :)

 

 

Har prøvet at regne en anden du evt. se om det er rigtigt så jeg kan se om jeg har fattet princippet? :)

 

                       f1(x) = -5 x + 6


?

                          y - 6 = -5 x


?

                      y/5 - 6/5 = -5x/5

 


?

                    1/5y- 1,20= -x

   


?

                f1-1(x)= -1/5x + 1,20      


Svar #3
01. marts 2012 af julemandenerglad (Slettet)

og spørgsmålstegnene skulle egentlig have været ⇔


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Med

y = f1(x) = -5·x + 6

får man

x = (6-y)/5 = -(1/5)y + (6/5) ,

så den omvendte funktion er

f1-1(x) = (-1/5)x + (6/5)

svarende til dit udtryk.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du kunne jo så redigere dit indlæg #2 i stedet. Man kan redigere sit eget indlæg inden for de første 10 minutter.


Svar #6
02. marts 2012 af julemandenerglad (Slettet)

#5

 

Hvordan løser man så følgende: - Kan ikke finde ud af det når der både står x2 og -8x?

 

f3(x) = x-8x +16

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Se din nye tråd om dette spørgsmål.


Skriv et svar til: Hjælp til omvente funktioner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.