Matematik

nogen der kan hjælpe ?

02. marts 2012 af danielll77 (Slettet)

a) Bestem tallet c, så ligningen har netop én løsning.
Opgavesættet

 

ligning 2 * x^2 + 5 * x + c = 0

 

nogen der kan hjælpe mig 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at 2.-gradsligningens diskriminant d fortæller om antallet af løsninger til ligningen. Der er netop én løsning, hvis d = 0 .


Svar #2
02. marts 2012 af danielll77 (Slettet)

det vidste jeg godt, men jeg kan ikke finde ud af at lave den.

jeg har prøvet, kan du ikke prøve at give et bud på hvordan den skal laves :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt udtrykket for diskriminanten

d = b2 - 4ac

Indsæt de kendte koefficienter a og b og løs så ligningen d = 0 .


Svar #4
02. marts 2012 af danielll77 (Slettet)

så d= 2^2 - 5ac ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, du har ikke aflæst koefficienterne a og b korrekt. Ligningen er

2·x2 + 5·x + c = 0

a·x2 + b·x + c = 0


Svar #6
02. marts 2012 af danielll77 (Slettet)

jeg kan ikke forstå det, kan du ikke godt lave det så jeg kan se det ! jeg kan ikke huske fremgangsmåden 


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det drejer sig om at aflæse koefficienterne i #5:

a = 2 , b = 5 , c = c

og så indsætte i udtrykket d = b2 - 4ac , og så løse ligningen d = 0 .

d = b2 -4ac = 52 -4·2·c = 0 .


Svar #8
05. marts 2012 af danielll77 (Slettet)

ok tak for hjælpen : d = b2 -4ac = 5^2 -4·2·c = 0  er vel det endelige svar.


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej. Man skal jo løse ligningen

52 -4·2·c = 0


Svar #10
05. marts 2012 af danielll77 (Slettet)

ja

 


Svar #11
05. marts 2012 af danielll77 (Slettet)

min ven udregner det til 17

 


Svar #12
05. marts 2012 af danielll77 (Slettet)

d=b^2-4ac

2*x^2+5*x+c=0


d=5^2-4*2*0

5^2-4*2*0=17

(-b)/2a


-5/(2*2)=-5/4≈-1,25


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Den slags venner skal man åbenbart ikke fæste sin lid til. Det drejer sig om at løse den simple ligning fra #9

52 -4·2·c = 0

dvs

25 -8c = 0 , eller

c = 25/8

 


Svar #14
05. marts 2012 af danielll77 (Slettet)

-.-


Svar #15
05. marts 2012 af danielll77 (Slettet)

tak....


Svar #16
05. marts 2012 af danielll77 (Slettet)

nu da jeg selv kigger på den, er jeg skuffet.


Skriv et svar til: nogen der kan hjælpe ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.