Fysik

kugle fra en riffel - rækkevidde

04. marts 2012 af Grill-an (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har denne opgave. Er dog meget i tvivl hvad jeg skal gøre med spørgsmål c.

5) En kugle affyres fra en riffel (der ses bort fra luftmodstand). Det danske forsvar bruger én med betegnelsen Gv M/95 med en mundingshastighed på 945 m/s. Riflen affyres i en vinkel på 60°
 

a) Hvor højt op kommer kuglen?
Har jeg beregnet til 34.102 m
 

b) Hvor langt kommer den?
Har jeg beregnet til 78.756 m
 

c)Det oplyses, at rækkevidden er 300 m
Stemmer dette med dine beregninger - og hvorfor ikke?

Håber nogen kan hjælpe!! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2012 af NejTilSvampe

Står der 34,102km og 78,756 km ?  for det har jeg svært ved at tro på....

 


Svar #2
04. marts 2012 af Grill-an (Slettet)

Ja, det gør der. Det lyder ret vildt

Jeg har brugt denne formel

ymax = (v0^2)/(2·g) · sin2(α)

ymax = (945 m/s)2/(2·9,82 m/s^2 ) · sin2(60) = 34.102 m

og

Formel xmax = v02/g · sin(2·α) = 78.756 m

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. marts 2012 af peter lind

en mundningshastighed på næsten 1 km i sekundet er nu også ret meget. Når  rækkevidden kun bliver de 300 m skyldes det luftmodstanden


Skriv et svar til: kugle fra en riffel - rækkevidde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.