Matematik

Bestem integralerne...

04. marts 2012 af turok (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har en opgave uden hjælpemidler, skal  Bestemme integralerne, nogen der kan hjælpe med udregning med evt, mellemregninger?

 

a) integraltegn(1/X*(ln(x)^2))dx

b)integraltegn(6*cos(x^2))dx


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2012 af mathon

    a)
            sæt
                        u = ln(x)    og dermed    du = (1/x)dx


Svar #2
04. marts 2012 af turok (Slettet)

forestår ikke helt det du mener?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

I a) benyttes substitutionen u = ln(x) , du = (1/x) dx . Dermed fås

∫ (1/x) · (ln(x))2 dx = ∫ u2 du = ...


Skriv et svar til: Bestem integralerne...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.