Fysik

bølger beregning

05. marts 2012 af Emma94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvis en bølge har frekvensen 1000 Hz og bølgelængden 0,34 m, hvor hurtigt bevæger den sig så.?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2012 af mathon

         bølgeformlen

                                                 v = λ · f


Svar #2
05. marts 2012 af Emma94 (Slettet)

dvs. λ=1000/0,34=2941,17 ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. marts 2012 af mathon

 

                                                 v = λ · f = (0,34 m) · (103 1/s) = 340 m/s

..............

        Hz = 1/s


Skriv et svar til: bølger beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.