Matematik

Trekant.

05. marts 2012 af matematiklytter (Slettet)

Hej.

Nogle, som vil forklare mig, hvordan man beregner hc

 

Jeg har vedlagt en figur med oplysninger, og tidligere beregninger i denne opgave.

 

På forhånd tak ;-)

Vedhæftet fil: trekanter.docx

Brugbart svar (2)

Svar #1
05. marts 2012 af mathon

                                            areal       =         areal

                                          (1/2)·hc·c  =    (1/2)·a·b

                                                   hc·c  =    a·b

                                                       hc = (a·b)/c


Svar #2
05. marts 2012 af matematiklytter (Slettet)

Okay, men er der ikke en lettere måde, at regne den ud på? f.eks med sinus- eller cosinusrelationer?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. marts 2012 af Capion1

# 2 Hvis du ikke finder # 1 løsningen både let, simpel, men også særdels kreativ, så er der da vist intet alternativ.

Man behøver ikke en kanon for at skyde gråspurve. En riffel er nok.


Svar #4
05. marts 2012 af matematiklytter (Slettet)

Jamen, det er bare fordi, den ikke rigtig ligger op til det vi har haft på klassen. Men jeg kan sagtens forstå den, jeg troede bare, at der var et alternativ til den med sinus- eller cosinusrelationer :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. marts 2012 af Capion1

# 4  Du har ret i, at sin kan bruges. Det giver også en let løsning:

Vi har      sin B = hc / 6    men  også  sin B = 8 / 10     Så    hc / 6  =  8 / 10


Svar #6
05. marts 2012 af matematiklytter (Slettet)

Ja nemlig! Tak skal du have ;-) Den skal give 4,8, right?


Skriv et svar til: Trekant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.