Matematik

Hvorfor minus gange minus=+

05. marts 2012 af Mørkelyd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg undrer mig over hvorfor minus gange minus giver plus. Jeg mener at have hørt at det kan vises ved komplekse tal

hvor at negative tals argumenter lægges sammen, hvilket giver en vinkel på 0 grader, hvilket er argumentet for et positivt tal. Og da alle tal er komplekse, gælder dette altid. 

Noget i den retning. Nogle der kan give mig en bedre forklaring?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2012 af mathon

fordi
                                (-1)·(-1) = 1                  og         -a = (-1)·a
                                pr. definition                                    pr. definition

 

for a,b∈R+ 
                                 (-a) · (-b) = (-1)·a · (-1)·b  =  (-1) · (-1) ·(a·b) = 1·(a·b) = (a·b) = a·b


Svar #2
05. marts 2012 af Mørkelyd (Slettet)

Det var da en lorte forklaring! haha


Svar #3
05. marts 2012 af Mørkelyd (Slettet)

Jaja, men du besvarer mit svar med at svare med med mit spørgsmål...


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2012 af mathon

                        ...du trænger også til et kursus i dansk


Svar #5
05. marts 2012 af Mørkelyd (Slettet)

og du trænger til... kvindeselskab?


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Der er ingen grund til at fornærme folk, der giver sig tid til at besvare dine spørgsmål seriøst.


Svar #7
05. marts 2012 af Mørkelyd (Slettet)

Come on - hvis kan kan skrive som i #4 kan han vel tage det. Ingen grund til at lægge andet i det end en småflabet kommentar. Undskylder hvis det blev taget anderledes!


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. marts 2012 af Jegvedingenting

 


Svar #9
05. marts 2012 af Mørkelyd (Slettet)

#8

 

YAY!

 


Svar #10
05. marts 2012 af Mørkelyd (Slettet)

Men er der nogle der kan forklare det uden at sige, at sådan er det pr. def. Findes der ingen andre forklaringer?


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Som jeg forklarede i en anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1145025#1145147 bliver du nødt til at gøre det klart, hvad de teoretiske forudsætninger er på det trin, hvor du ønsker noget forklaret eller bevist.


Svar #12
05. marts 2012 af Mørkelyd (Slettet)

SOm jeg skrev dengang, har jeg mat A fra gymnasiet. Det er min forudsætning


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Så burde du da være i stand til at forstå mathons svar i #1.


Svar #14
05. marts 2012 af Mørkelyd (Slettet)

Jeg forstår godt svaret, rent matematisk. Hans udledning. Men Jeg fik dog ikke svaret på hvorfor at (-1)*(-1)= 1


Brugbart svar (0)

Svar #15
05. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Det fremgår da ellers af mathons svar i #1.


Svar #16
05. marts 2012 af Mørkelyd (Slettet)

Måske forstår jeg ikke svaret. Kan du uddybe ?

(-a) · (-b) = (-1)·a · (-1)·b  =  (-1) · (-1) ·(a·b) = 1·(a·b) = (a·b) = a·b

Det ovenstående forstår jeg, HVIS jeg blot accepterer at -1*-1=1

 


Brugbart svar (0)

Svar #17
05. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

mathon skriver i #1

fordi
                                (-1)·(-1) = 1                  og         -a = (-1)·a
                                pr. definition                                  pr. definition


Brugbart svar (0)

Svar #18
05. marts 2012 af SuneChr

Dette er ikke noget bevis, men en anskuelse.  Lad a og b være positive reelle tal.

Tallinjen repræsenterer de reelle tal, hvor tallet 0 markerer en spejlsymmetri for negative og positive tal.

Produktet (-a)·b kan anskues som (-a) skubbet b gange mod venstre, og produktet repræsenterer da tallet  -a·b , som

ligger til venstre for 0, som fortegnet angiver.

(-a)·(-b) = -(b)·(-a)  (kommutativ)  kan anskues på lignende måde, men må p.g.a. symmetrien ligge på højre side af 0,

som fortegnet angiver.


Svar #19
05. marts 2012 af Mørkelyd (Slettet)

Så det I mener er, at sådan er det bare?


Brugbart svar (0)

Svar #20
05. marts 2012 af NejTilSvampe

Altså hvis du ser  -1 som værende en vektor i et argand diagram. Så er det klart at hvis du ganger vektoren -1 med -1, giver det +1, fordi at du blot inverterer retningen af vektoren uden at ændre modulus.


Forrige 1 2 Næste

Der er 38 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.