Matematik

Renter

05. marts 2012 af kaskalot8 (Slettet)

En familie regner med at skulle bruge 180.000 kr. til pension i hvert af årene 2011-2030(dvs. 20 år) og opretter i den anledning en pensionsordning, hvor renten er 5,5 % p.a. Familien overvejer 2 muligheder:

A: indbetaling af et stort engangsbeløb i 2004.

B: Indbetaling af et årligt beløb i årene 2004- 2010.

 

a. Beregn størrelsen af engangsbeløbet i år 2004 i opsparing A.

 

b. Beregn det årlige beløb i opsparing B.

 

PLEASE HJÆLP!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2012 af HenrikKrog (Slettet)

Hej

Se om note 26 på siden her kan hjælpe: http://gymnoter.dk/matematik.html


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. marts 2012 af mathon

værdien af 180.000 kr. i pension i hvert af årene 2011-2030 (dvs. 20 gange)
opgjort i 2011 umiddelbart før 1. pensionsbeløbs udbetaling

                                         A2011 = (180.000/0,055) · (1 - 1,055-20) = 2.151.068,85

 

a. Beregn størrelsen af engangsbeløbet i år 2004 i opsparing A

                                         B = 2.151.068,85 · 1,055-7 = 1.478.723,90

 

b. Beregn det årlige beløb i opsparing B

                                         A8 = (y/0,055)·(1,0558 - 1) = 2.151.068,85

                                                  y = 2.151.068,85 · 0,055 / (1,0558 - 1) = 221.267,57

 

                                        


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. marts 2012 af erdu (Slettet)

Du skal bruge rente's rente, og derved får den renterente's rente.

Derfor gør du følgende, at du bruger en formel.

Den formel sætter du bare det hele ind i.

Og så får du svaren.

 

Her: 

 

værdien af 180.000 kr. i pension i hvert af årene 2011-2030 (dvs. 20 gange)
opgjort i 2011 umiddelbart før 1. pensionsbeløbs udbetaling

                                         A2011 = (180.000/0,055) · (1 - 1,055-20) = 2.151.068,85

a. Beregn størrelsen af engangsbeløbet i år 2004 i opsparing A

                                         B = 2.151.068,85 · 1,055-7 = 1.478.723,90

 

b. Beregn det årlige beløb i opsparing B

                                         A8 = (y/0,055)·(1,0558 - 1) = 2.151.068,85

                                                  y = 2.151.068,85 · 0,055 / (1,0558 - 1) = 221.267,57


Skriv et svar til: Renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.