Matematik

Sjovt matematik

05. marts 2012 af YesMe (Slettet)

Hvis man fx har fået en opgave, hvor det skal reduceres fx:  2/4, så er det samme som 1/2.

Men, jeg synes det er mystisk, at nogle har gjort det på en sjovt måde, selvom det er "imod" loven; at

16/64 = 16/64 = 1/4.

Hvordan kan det ske sådan? Jeg ved godt, at det er et mærkeligt spørgsmål ...


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2012 af nielsenHTX

nu gælder det ikke for

15/5x eller 17/7x så kan ikke rigtigt se det mærkelige.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2012 af Capion1

2/4  til   1/2   vil man kalde at forkorte brøken med 2.

Streger 2 over og siger 1, og streger 4 over og siger 2.

At reducere vil sige at samle ens størrelser sammen, f.eks.   2a + 3a -17a = - 12a  


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2012 af peter lind

det er blot en tilfældighed. Jeg kan huske at jeg en gang i TV så Buster Larsen lavede den slags finurlige regnestykker. dog med den undtagelse at regnestykkerne som de skulle gav samme resultat; men resultaterne var forkerte.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2012 af mathon

 

                                                   16/64 = 1·16/16·4 = 1/4                 når der er forkortet med 16
hvilket skrives kortere
                                                   16/64 = 16/64 = 1/4


Skriv et svar til: Sjovt matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.