Matematik

eftervisning af to punkter, og cirklens centrumsligning.

07. marts 2012 af mitjilo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej kære lektiehjælp:) 
kan du vise mig hvodan jeg løser de to stykker af en opgave, jeg har skrevet ind og vedhæftet?
mvh. mig

Vedhæftet fil: til lektiehjælp.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2012 af mathon

 

                    B's projektion på OA kaldes D.

                                            sin(DBA) = (R-r)/|AB|

                                            |DB| = |AB|·cos(DBA)

                                            |DB| = |AB|·√(1-sin2(DBA))

                                            |DB| = |AB|·√(1 - ((R-r)/|AB|)2)

                                           


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2012 af mathon

eller skrevet

                                          |DB| = √(|AB|2 - (R-r)2)          i overensstemmelse med Pythagoras


Skriv et svar til: eftervisning af to punkter, og cirklens centrumsligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.