Matematik

matematik hjælp tak er lost :D

07. marts 2012 af sabi1133 (Slettet) - Niveau: C-niveau

har kæmpet med nogle opgaver nu men kan ikke finde ud af det håber i vil hjælpe
 

Opgave 5:
En person indsætter et beløb på en bankkonto. Kontoen forrentes med en fast årlig rente
på 2,04 %. Efter 5 år til denne rente står der 16 593,71 kr. på kontoen.
a) Bestem det beløb, der blev indsat på kontoen.
Personen lukker nu kontoen og indsætter de 16 593,71 kr. i en anden bank til en højere
rente. Efter 4 år på den nye konto står der 18 749,00 kr. på kontoen.
b) Bestem den årlige procentvise rente i den nye bank.

jeg prøvede, men ved ik om det er rigtigt

a)

Formel:K0=Kn*(1+r)^-n
16593,71=K0*(1+0,0204)^5  = 18356,74798

Så der blev sat 18356,74798 ind fra starte

B)

opgave 8

i trekant ABC er vinkel
a = 54 grader
I AC I =10,2 
I BC I=9,1
der oplyses vinkel b er spids
a)bestem vinkel b

jeg ved når den er spids vinkelet skal den være under  90  grader

b) punktet d ligger på siden BC således at I DC I =6,0
bestem I AD I

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2012 af goldenrain (Slettet)

a) Bestem det beløb, der blev indsat på kontoen.

Svar:

16593,71*1,0204^-5 = 14999,999555

 

b) Personen lukker nu kontoen og indsætter de 16 593,71 kr. i en anden bank til en højere?rente. Efter 4 år på den nye konto står der 18 749,00 kr. på kontoen.?Bestem den årlige procentvise rente i den nye bank.

Svar:

^4√18749/16593.71 = 1.031
Altså en rente på 3.1% ((1.031-1)*100=3.1)

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Synes du selv, at det er en god forretning, at man indsætter 18356kr og så har 16593kr 5 år senere?

Man skal benytte renteformlen

Kn = K0·(1+r)n

Her kender man slutkapitalen Kn = 16593,71, rentesatsen r = 2,04%, og antallet n=5 af renteterminer, og så skal man bestemme K0:

K0 = Kn / (1+r)n = 16593,71 / 1,02045 = 15000,00

Opg 8.

Vær omhyggelig med at angive vinkler med store bogstaver og sider med små bogstaver.

a) Benyt sinusrelationerne til at bestemme vinkel B. Man kender A = 54º, b = 10,2 og a = 9,1, så man har

sin(A)/a = sin(B)/b , B spids

b) Beregn vinkel C ud fra vinkelsummen. Siden AD bestemmes da ud fra en cosinurelation i trekant ADC, hvor man kender vinkel C og siderne DC og AC.

 


Svar #3
07. marts 2012 af sabi1133 (Slettet)

takker for hjælpen men andersen11
jeg tænkte på er det kun a du lavede der? fordi så forstår jeg ikke b? det passede måske godt med goldenrains svar ? fordi er jo ikke samme tal så bliver nemt forvirret, men jo kunne godt se hvad du mente med det ikke passede, men skulle jo forsøge :D


Svar #4
07. marts 2012 af sabi1133 (Slettet)

ligemeget forstod hvad der mentes med hans b nu :D 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, jeg havde ikke set b) i den første opgave, da jeg skrev svaret, men goldenrain's fremgangsmåde i #1 ser ud til at være korrekt. Man benytter igen renteformlen, hvor man nu kender Kn og K0 og n = 4, og så skal man finde r:

r = (Kn / K0)1/n - 1

med K0 = 16593,71 , Kn = 18749,00 og n = 4 , så

r = (18749/16593,71)1/4 -1 = 0,031 = 3,1%


Skriv et svar til: matematik hjælp tak er lost :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.