Matematik

ligninger startende med minus X

07. marts 2012 af 140698 (Slettet)

Ligning? Hvordan løses denne ligning:

-X+3=11


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2012 af Jegvedingenting

- x + 3 = 11

Flyt tallene på den ene side og x'et på den anden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2012 af Dontblame (Slettet)

Isoler x som ved en normal ligning.

-x+3-3= 11 -3

-x= 8

x = -8

Gør nu prøve ved at indsætte 8 på x´es plads :-)

 


Svar #3
07. marts 2012 af 140698 (Slettet)

-X + 3 = 11 ??? Jeg kan ikke få minus X plus 3 til at give 11.

Uanset hvilket tal jeg sætter ind giver det ikke 11 i resultat??? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2012 af PeterValberg

 

 

Du kan eventuelt "gøre prøve" ved at indsætte -8 som x:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Sætternissen var vist på spil i sidste linie. Det skulle vist være, med x = -8,

-x+3 = -(-8) + 3 = 8+3 = 11


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2012 af PeterValberg

Tja, der smuttede vist lige et lighedstegn i #4 :-) jeg mente selvfølgelig:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: ligninger startende med minus X

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.