Fysik

Hjælp haster Fysik

07. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

Heej allesammen.
sidder med en fysik opgave, som jeg håber i kan hjælpe med (;

opgaven:

forestil dig, at man har opdaget en type Ia supernova i en fjern galakse og målt den tilsynladende lystsyrke til ; 1,1 * 10^-14 W/m^2.

efter at have fulgt lyskurven i nogle uger beregner forskerne supernovaens absolutte lysstyrke til at være
2,0*10^37 W.

a) hvormange lysår ligger galaksen fra os?
b) hvor hurtigt bevæger den sig væk fra os, hvis den følger Hubbles lov?

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2012 af jihudsif (Slettet)

Kan du hjælpe med Engelsk .

 

Så prøver jeg med dit?


Svar #2
07. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

Engelsk er ikke lige mit stærke fag :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2012 af Enhver (Slettet)

a)  Beregn r ved hjælp af afstandskvadratloven   l = L / (4π·r2)

b)  Brug Hubbles lov     v = Ho·r


Svar #4
07. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

1,1·10^(-14)  W/m^2 =(2·10^37 W )/(4π·r^2 )
 Ligningen løses for r vha. CAS-værktøjet WordMat.
    r=1,2029•10^25

Det har jeg gjort, men hvor mange lyssår er det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2012 af Enhver (Slettet)

1 lysår = c·1 år = 9,46·1015 m


Svar #6
07. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

1,2029·10^25/(9,46·10^15 )=1,2716•10^9  MLy

v=H_0·r
v=22((km/s))/Mly·1,2716•10^9  MLy=2,7975•10^10•km•MLy/(Mly•s)

kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er ikke rigtigt med enheden MLy .


Svar #8
07. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

Hvad skal du så være?


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det bliver jo 1,27·109 Ly = 1,27·103 MLy

Enheden for den fundne hastighed kan også forenkles.


Svar #10
07. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

Skal jeg regne med SI-enheder? så istedet for km m?


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

En smøre som km•MLy/(MLy•s) er jo det samme som km/s . Man finder hastigheder for denne galakse i enheden km/s .


Svar #12
07. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

Jeg bruger H0=20*103 som er lidt nemere at arbejde med. Jeg har fået v=2,5432•107•m/s

Kan du hjælpe mig med den sidste opg.? Jeg har regnet på z og har fået resultatet 0,084773

d) ved at analysere galakseepktret bestemmes rødforskydningen til z= 0,085. Antag, at forskellen i de to beregninger af rødforskydningen skyldes, at galaksen ikke har bevæget sig med samme hastighed i forhold til andre galakser hele Universets leveted. kan man så slutte, at galaksens hastighed er blevet mindre eller større med tiden?

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Hvis vi benytter H0 = 22 km/s/MLy med en afstand på r = 1,27·103 MLy , fås så hastigheden

v = 2,79·104 km/s

Med H0 = 20 km/s/MLy fås v = 2,54·104 km/s

Det giver ingen mening at angive en hastighed med så mange betydende cifre, som du angiver.


Skriv et svar til: Hjælp haster Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.