Matematik

På tv

08. marts 2012 af meyer77 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

På fladskærme er forholdet mellem den længste side og den korteste side 16:9. Den korteste side på en fladskærm er 27 cm. 

3.2)  Hvor lang er den længste side på denne fladskærm? 

På en 42" fladskærm er den ene side 52,3cm.
 

3.3) Hvor lang er den side, der er vinkelret på denne? 

- tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2012 af mette48 (Slettet)

den længste side og den korteste side 16:9

den længste side 16*k

den korteste side 9*k

korteste side på en fladskærm er 27 cm

9k=27 find der ud fra 16k


Brugbart svar (3)

Svar #2
08. marts 2012 af SuneChr

16 / 9  =  L / 27   hvor L er den længste side.

42" er diagonalen af skærmen. Omregn til cm og brug Pythagoras læresætning.

Find ud af, hvor mange cm 1" = 1 inch er.


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. marts 2012 af mette48 (Slettet)

#2 du har vist ikke læst spørgsmål 2 godt nok. Siden på TVet er opgivet

Der er 2 muligheder. det kan være den korte side, der er opgivet eller det kan være den lange side.

Regn begge muligheder ud.

1" ≈ 2,5 cm

 


Brugbart svar (4)

Svar #4
09. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Her kan netop oplysningen om diagonalens længde bruges til eliminere den ene mulighed.

Diagonal = 42" = 42·2,54cm = 106,68cm

Pythagoras: a = √(106,682 -52,32) = 92,98cm

Fladskærmsforhold: a1 = 52,3·9/16 = 29,42cm

                                      a2 = 52,3·16/9 = 92,98cm ...... (brugbar mulighed)

Der kan altså kun være tale om muligheden a2 = 92,98 cm.

 


Svar #5
12. marts 2012 af meyer77 (Slettet)

tak for hjælpen alle sammen!


Skriv et svar til: På tv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.