Matematik

Ekspontielle funktion

08. marts 2012 af pukk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en opgavet hvor jeg får givet to punkter (0,8) og (5,4) og jeg skal bestemme en regneforskrift for funktionen (y=b*a^x)

B er jo hvor den skærer i y-aksen, men er B = 8 eller 0,8?.  Og hvordan finder jeg a?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2012 af SuneChr

Vi har

1)   8 = b·a0    og

2)   4 = b·a5

Af 1) ses, at b = 8

Sæt b ind i 2) og find da  a.


Svar #2
08. marts 2012 af pukk (Slettet)

Tak for svaret! Stor hjælp. :-)


Skriv et svar til: Ekspontielle funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.