Matematik
Nogen som vil rette mat?!?!?
12. august 2005 af
Mathias N (Slettet)
Nogen der kan hjælpe mig med nogle opgaver ???
1/2 + 2/2 = 3/2
2/5 + 1/2 = 5/10
2/3 + 2/2 = 4/5
1/2 + 2/5 = 3/7
2/5 + 1/2 = 3/7
1/3 + 2/3 = 3/6
2/3 + 2/3 = 4/6
1/3 + 2/2 = 3/5
2/3 + 1/2 = 3/5
2/3 + 2/2 = 4/5
Hjælp tak på forhånd
1/2 + 2/2 = 3/2
2/5 + 1/2 = 5/10
2/3 + 2/2 = 4/5
1/2 + 2/5 = 3/7
2/5 + 1/2 = 3/7
1/3 + 2/3 = 3/6
2/3 + 2/3 = 4/6
1/3 + 2/2 = 3/5
2/3 + 1/2 = 3/5
2/3 + 2/2 = 4/5
Hjælp tak på forhånd
Svar #2
12. august 2005 af Waterhouse (Slettet)
Hmm - det ser lidt ud som om, at du for at lægge to brøker sammen har sagt tæller+tæller og nævner+nævner, sådan så
5/7+3/4 bliver til 8/11.
Sådan hænger det desværre ikke sammen. For at plusse to brøker sørger du først for, ved at forlænge eller forkorte, at de har samme nævner. Derefter lægger du blot tællerne sammen.
Tag f.eks. 2/5 + 1/2. Start med at finde et tal, som ligger i både 2-tabellen og 5-tabellen - i dette tilfælde er 10 det mindst mulige. Vi forlænger derfor begge brøker, så de får en nævner på 10 - den første forlænges med 2, den anden med 5. Altså:
2/5 + 1/2=
4/10 + 5/10
Og for at plusse lægger vi så bare tællerne sammen, så resultatet bliver 9/10.
5/7+3/4 bliver til 8/11.
Sådan hænger det desværre ikke sammen. For at plusse to brøker sørger du først for, ved at forlænge eller forkorte, at de har samme nævner. Derefter lægger du blot tællerne sammen.
Tag f.eks. 2/5 + 1/2. Start med at finde et tal, som ligger i både 2-tabellen og 5-tabellen - i dette tilfælde er 10 det mindst mulige. Vi forlænger derfor begge brøker, så de får en nævner på 10 - den første forlænges med 2, den anden med 5. Altså:
2/5 + 1/2=
4/10 + 5/10
Og for at plusse lægger vi så bare tællerne sammen, så resultatet bliver 9/10.
Skriv et svar til: Nogen som vil rette mat?!?!?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
