Kemi

Hvad er antallet af bundne vandmolekyler pr. CuSO4?

11. marts 2012 af Corin (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

 

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af nedenstående spørgsmpl. Håber I kan hjælpe mig?

Hvis du varmer CuSO4•xH2O kraftigt op, vil det bundne krystalvand fordampe. Hvis du afvejer 7,55 g og varmer på det, kan du bestemme massen af stoffet uden  krystalvand til 4,83g. Hvad er antallet af bundne vandmolekyler pr. CuSO4? (hvad er x)

 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2012 af mathon

      M(CuSO4) = sum({1,1,4}*{63.546,32.065,15.999}) g/mol = 159,607 g/mol

      M(H2O) = sum({2,1}*{1.0079,15.999}) g/mol = 18,015 g/mol


                      4,83 g vandfrit CuSO4 udgør
                                                                                  n = m / M = (4,83 g) / (159,607 g/mol) = 0,030262 mol

                      (7,55 g) - (4,83 g) vand udgør
                                                                                  n = m / M = (2,72 g) / (18,015 g/mol) = 0,150987 mol

                                                      x = (0,150987 mol) / (0,030262 mol) = 5
 

     CuSO4xH2O var identisk med      CuSO45H2O    ( pentahydrat )


Svar #2
11. marts 2012 af Corin (Slettet)

Tusind tak. Du har været til stor hjælp:)  


Skriv et svar til: Hvad er antallet af bundne vandmolekyler pr. CuSO4?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.