Matematik

geometri

11. marts 2012 af Marrihansen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan virkelig ikke få værdierne til at passe med hinande, og slet ikke i opgave b.

opgaven løses uden hjælpe midler.

Vedhæftet fil: 10.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2012 af OhFortuna (Slettet)

Hvis du "går rund om pladen" finder du omkredsen  2x+2y+6 hvis det skal være 28, så er x+y=1.

Arealet er 3x+4y=38, du har nu to ligninger, som du nemt kan løse


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Figuren er et rektangel med siderne x og (3+y) , hvorfra der er udskåret et mindre rektangel med siderne y og (x-4). Omkredsen af figuren er den samme som omkredsen af det store rektangel, dvs

O = 2x + 2(3+y) = 2x + 2y + 6

Arealet af figuren er

A = x(3+y) - y(x-4) = 3x +xy -xy +4y = 3x +4y .

Løs nu ligningssystemet

2x +2y + 6 = 28

3x +4y = 38

I #1 mente OhFortuna nok, at x+y = 11 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2012 af mathon

 

                I:     2x +2y = 22                            I multipliceres med -2 og kaldes III
                II:    3x +4y = 38

                III:     -4x -4y = -44
                II:       3x +4y = 38                         III og II adderes

                         -x = -6
                          x = 6                                   som indsat i    I:     2x +2y = 22   
giver
                        2x +2y = 22
                        x + y = 11
                        6 + y = 11
                        y = 5

 

 


Svar #4
12. marts 2012 af Marrihansen (Slettet)

I a) kan jeg bare ikke se hvordan i får 2x, det burde da hedder 1,5x + 2y + 4 + 3 + 3, eller er det bare mig ?

Jeg kan ikke se 2 sider af x.

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2012 af mathon

a)

                 x  +  3  +  (x-4)  +  y  +  4  +  (y+3)

                 x  +  3  +  x - 4  +  y  +  4  +  y + 3

                 2x + 2y + 6


Skriv et svar til: geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.